Najnovšie recenzie zo sekcie Digitálne kamery
- Za tie peniaze dobrá. Baterka vydrží celkom dobre.
- Baterka sa dá nabíjať iba na kamere. Slabšia optika ako Leica Dicomar. Vačší displej by bol lepší..
O.K
- Malá, ľahká, kvalitná kamera
- kvalita za dobrú cenu
- dotykový display slabšie reaguje na dotyk
Pre amatérske používanie výborná voľba
- Kvalitne fotografie
- Žiadne problémy s fotenim
- Wi-Fi
- Dobra aplikácia
- Chyba v Android aplikacií pre Samsung zariadenia
- Vydrž
- Nemožnosť zmeniť zakl. funkcie bez mobilu
- Aplikácia a úprava videa spolu nesedia pri tejto kamere
S kamerou som naozaj spokojný. Riešil som najprv problém so zobrazovaním čiernej diery v aplikácii pre zariadenia Samsung. Ale to sa vyriešilo - https://virtualnarealita.eu...
Viac v recenzií - https://virtualnarealita.eu...
Ešte len sa zoznamujem s produktom.
Perfektná dokumentárna kamera za rozumnú cenu
- Ok
- zatial sa zoznamujem s kamerou
Přijatelná cena, super obraz i zvuk. Skvělá kvalita Sony Japan.
- vysoka kvalita za dobru cenu
Zatial vsetko OK. Chce to len prakticky testovat a testovat v terene.
- Veľkost
- Ovládatelnosť
- Automatická krytka objektívu
- Výdrž batérie
- Možnosť dobíjať cez externú baterku, podobne ako telefón
- Kvalita zvuku
- Skutočne nemám negatíva
Kameru som kupoval kvoli nahrávaniu filmu o cykloturistike a počas takmer 2 mesiacoch na bicykli ma táto kamera ani raz nesklamala. Obraz točeny zo sedla je prijemne stabilizovany, zvuk je plnohodnotny, a hlavne jej rozmery boli výhodou. Natáčaniu filmu s GoPro som sa chcel vyhnuť už len kvoli nepritomnosti optickeho zoomu a kvality zvuku, preto táto kamerka nadmieru splnila svoje poslanie.
Toto je výsledok, všetko je to točené na túto kameru:
- šikovná do ruky, kvalitný obraz, perfektný zoom
- dotykový display slabšie reaguje na dotyk, ikony na displayi majú nevýraznú farbu, ťažšie sa identifikujú
výborná kamera za tú cenu, doporúčam
- vynikajúca svetelnosť. Ešte pri +18 dB prakticky bez šumu, dá sa nastaviť až +30 dB
- v úplnej tme sa dá použiť zabudované svetlo, žiaľ nedá sa nastaviť jeho teplota (studená biela LED)
- kamera vie súčasne ukladať na 2 SD karty (z dôvodu zálohovania dobrá vec) a nie je potrebné dokupovať drahý flash-disk od Sony ako na NX5.
- Pribudlo direct menu, ktoré sa dá pustiť cez vyhradené tlačidlo a dá sa tak pod kontrolou v hľadáčiku joistikom ovládaným pravou rukou meniť čas, clonu, zisk a WB (ak nie je zapnutá detekcia tvárí)
- kto mal rád mp4 má smolu, NX5R podporuje iba AVCHD (a XAVC S HD, ktoré ale zatiaľ neviem strihať). Mne našťastie AVCHD nevadí
- v menu NX5E sa dalo na krúžok clony nastaviť opačný smer, na čo som si zvykol. NX5R ale túto funkciu nemá (dosť mi chýba, zvyk je zvyk)
- je strašne veľa obmedzení, ktoré degradujú inak zaujímavé funkcie. Napríklad ak použijete detektor tvárí, nemožno nastaviť farebnú teplotu ani expozičný čas. Ak použijete streaming videa cez sieť, nevidíte zebru ani peaking a nedá sa ukladať záznam súčasne na dve karty. Rôznych nezmyselných obmedzení je plný návod
- streamované video má oneskorenie viac ako 1 sekundu, nie je vhodné na priame prenosy.
- Kamera sa chváli, že vraj má slow a quick motion, ale maximálna rýchlosť záznamu je 50 fps, čo je normálna rýchlosť. Nastavením nižšej rýchlosti záznamu sa dosiahne vyššia rýchlosť prehrávania, naopak to nie je možné (niektoré DSLR foťáky dajú aj 10000 fps)
- optika je takisto zlá ako na NX5E. V protisvetle to vyzerá akoby bol špinavý objektív (aj drahšie kamery SONY toto robia, okrem tých s oddeliteľným objektívom
- kameru určite nebudú používať filmári, ale hlavne poloprofesionáli popr. redaktori, ktorí potrebujú rýchlo nastaviť kameru pri meniacich sa svetelných podmienkach. Potešilo by teda mať niekoľko pamätí tak ako na SONY zrkadlovkách, kde by som si všetko nastavil (clonu, čas, zisk, ND filter, WB...) a stlačením tlačidla by som si vybral vhodné nastavenie. Také tlačidlá v porovnaní s NX5 nepribudli. - Nastavenia (okrem ND filtra) sa ale dajú uložiť na kartu SD a odtiaľ cez menu nahrať, ale nie počas záznamu (a vyžaduje si to RESET kamery – minimálne pol minúty!).
- Ukazovateľ stavu batérie neukazuje zostávajúci čas, ale v percentách. Sony infolithium systém je potom len na ochranu batérie, nie pre zákazníka. 100 percent podľa vloženej batérie môže byť 300 minút, ale aj 60 minút záznamu
- Chýba mi režim pre kameramana udalostí (nie filmára). Tento režim by mal mať elektronický ND filter (ten mechanický je počas záznamu nepoužiteľný, čo ale ak je nutné prejsť z vnútra von alebo naopak?). Pri úplnom otvorení clony a ďalšom točení krúžku clony by sa mal v tomto režime zvyšovať zisk po 1 dB. Toto mi chýba prakticky pri všetkých profesionálnych kamerách, ich konštruktéri asi nekamerujú udalosti.
- Výstup analógového videa a audia nie je vo forme starých dobrých Cinch konektorov, ale video má konektor ako SDI a audio iba 3,5 mm jack). Komplikované a v prípade audia aj skok dole
- USB konektor (aspoň na mojom kuse) je hrôza – nedá sa tam poriadne zastrčiť samec a spojenie je nespoľahlivé
- kamera je orientovaná moderne na sieťové technológie (ftp, streaming..., vhodné pre redaktorov) ale nemá RJ-45 ethernetový vstup, k ethernetu sa dá pripojiť iba cez adaptér, ktorý si možno dokúpiť a ten „podarený“ micro-USB konektor. Našťastie wi-fi funguje, len to chce dlhšiu konfiguráciu.
- dodaný sieťový adaptér je slabý – batéria sa nabíja dlho, pri napájaní kamery nie je ani možné zapnúť zabudované svetlo. Adaptér na NX5E bol lepší.
porovnaní s NX5E má NX5R výhody aj nevýhody. Výhod je určite viac, ale je na zváženie, či sú hodné viac ako 3000 €.
- Malá šikovná pohodovka s parametrami profi kamier v 4K.S maximálnou batériou vydrží aj 3 hodinový záznam v najvyššej kvalite obrazu.Dotykový displej na ktorý si treba zvyknúť,funkcie v prehľade.
- Pre svoj účel nemá chybu.Mne vadilo,že sa nedá nasadiť slnečný kryt,lebo objektív zachytáva krytku/čierna zboku/,Objektív sa totiž pohybuje pri stabilizácii,čo je však funkcia a novota na kamere
Super kamera v dobrej cene v 4K a stabilizácii obrazu,kde nepotrebujete stabilizátor.
Poloprofikamerka s vynikajúcimi výsledkami obrazu aj zvuku.
- Kvalitný obraz
- Váha produktu
- Umiestnenie niektorých ovladacích prvkov
Hodnotenie je silne subjektívne, nakoľko som doteraz nepracoval s kamerami, ktoré na objektíve majú otáčajúce krúžky ostrenia, zoomu a clony. Budem si musieť zvyknúť ak budem chcieť s touto kamerou robiť.
- Hladacik, bateria, 4K
- putko na drzanie zabudovane do tela, bez moznosti odnimat. Absencia snurky na krk.
Vyborna kamera pre bezne pouzitie. Alebo ako sekundarna k profi kamere.
- Výhodou je, že súčasťou je aj editačný softvér.
- Trochu problém při držení klouže.
Kvalitní stabilizace
Zatiaľ sme spokojní
Zobrazujem 81 - 100 zo 139 recenzií « Predchádzajúci 1...3 4 [ 5 ] 6 7 Ďalšie »